Cardamom măcinat, o mirodenie cu aromă de eucalipt, citrice și camfor, cu un miros fin, misterios. Cardamomul are gust dulce și ușor picant și se folosește adesea în bucătăria indiană și în cea scandinavă. Înviorează întregul organism și împrospătează respirația. Totodată, cardamomul aduce beneficii importante pentru sistemul digestiv. Stimulează digestia, reglează tranzitul intestinal și elimină flatulența. Poți include cardamomul în rețetele preparatelor sărate sau dulci. Oferă savoare mâncărurilor tip curry, orezului, lintei, piureului de cartofi, sosurilor ce conțin iaurt sau smântână. Este delicios adăugat în budinci, prăjituri, biscuiți, în produsele de panificație sau băuturile calde (ceai, cafea, cacao cu lapte).
Beneficii produsDurata de livrare: 1 - 3 zile lucrătoare (de marti pana vineri)
100% cardamom măcinat.
Cardamomul este o plantă perenă din familia Zingiberaceae, înrudită cu ghimbirul și turmericul. De la această plantă se recoltează fructele, adică micile păstăi ce conțin semințe de cardamom aromate. Aceste semințe se folosesc întregi sau măcinate, în scop condimentar și terapeutic.
Cardamomul are gust dulce și ușor picant, o aromă specifică de eucalipt, citrice și camfor. Datorită parfumului său misterios și savorii cu totul aparte, cardamomul mai este numit și „regele condimentelor”. Este o mirodenie exotică nelipsită din bucătăria indiană, scandinavă și cea specifică Orientului Mijlociu.
Originea cardamomului o regăsim în India, însă acesta se cultivă și în Guatemala, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia. Îl întâlnim sub două varietăți diferite: cardamom verde (Elettaria Cardamomum) și cardamom negru (Amomum Subulatum).
Semințele de cardamom verde sunt mici și au o aromă mai delicată, putând fi adăugate atât preparatelor dulci, cât și celor sărate. De cealaltă parte, gustul intens și ușor „afumat” al cardamomului negru îl face mai potrivit pentru asezonarea mâncărurilor decât a deserturilor.
Recoltarea păstăilor de cardamom este destul de anevoioasă și se realizează mai ales manual. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care găsim cardamomul la un preț mai ridicat decât al altor condimente. Întrucât are o aromă intensă, sunt suficiente însă cantități mici pentru a aromatiza preparatele, astfel că îl vei putea folosi un timp îndelungat.
Cardamomul conține fibre, proteine, carbohidrați și este o sursă bogată de fitochimicale și micronutrienți valoroși pentru sănătate, cum sunt:
Micilor semințe parfumate de cardamom le sunt asociate o mulțime de proprietăți terapeutice. Cardamomul este un excelent:
Cardamomul aduce beneficii importante în special pentru buna funcționare a sistemului digestiv, dar are o mulțime de alte utilități practice. Descoperă în continuare mai multe despre acestea:
Cardamomul verde este o mirodenie aromată, parfumată, care nu poate lipsi din bucătăria ta. Se potrivește atât preparatelor sărate, cât și deserturilor și băuturilor.
Fiind un condiment destul de versatil, dispui de o mulțime de posibilități de folosire a cardamomului, toate la fel de delicioase.
Pentru mai multă inspirație, iată câteva modalități simple în care poți utiliza cardamomul măcinat:
Din cardamom poți obține și un ceai gustos și aromat, cu efect digestiv. Medicina ayurvedică (indiană) recomandă consumul ceaiului sau băuturilor ce conțin cardamom la finalul meselor, pentru a îmbunătăți focul digestiv, dar și pentru proprietățile sale carminative.
Tot cu ajutorul cardamomului poți pregăti și un remediu natural pentru greață sau rău de mașină. Pentru aceasta, tot ceea ce este necesar să faci este să combini suc de ghimbir cu cardamom, miere și puțină zeamă de lămâie și să ai remediul la îndemână în momentele esențiale.
Integrat în cantități uzuale în alimentație, cardamomul este asociat cu o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu este în măsură să provoace efecte adverse.
Cardamomul are contraindicații pentru persoanele alergice la cardamom. Acestea se pot confrunta cu dermatită de contact sau alte simptome ce indică o reacție alergică.
În doze terapeutice, nu este recomandat persoanelor cu litiază biliară (cărora le poate declanșa spasme și colici biliare) și nici femeilor aflate în perioada menstruației (are acțiune emenagogă).
Recomandăm precauție și consultarea medicului fitoterapeut înainte de a urma tratamente cu cardamom, în special femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu diverse afecțiuni gastro-intestinale sau boli cronice, celor care urmează o medicamentație alopată.
Cardamomul este un condiment aromat cu proprietăți terapeutice, nelipsit din bucătăria indiană și medicina ayurvedică. Semințele de cardamom cresc în păstăi micuțe de culoare verde (mai ales) sau neagră și reprezintă fructul unei plante perene înrudite cu ghimbirul și turmericul. Se folosesc întregi sau măcinate, având un gust dulce și ușor picant, cu note de eucalipt, citrice și camfor.
Cardamomul se folosește pentru a condimenta mâncărurile indiene tip curry sau dhal, tocănițele, orezul, piureurile, felurite sosuri. Este adăugat în mod tradițional în cafeaua arăbească și ceaiul indian condimentat. Oferă o aromă aparte salatei de fructe și preparatelor dulci cum sunt turta dulce, fursecurile festive, budincile, prăjiturile.
Cardamomul aduce beneficii importante mai ales pentru aparatul digestiv, având proprietăți digestive, carminative, aperitive și antivomitive. Totodată, este un bun antiinflamator și antibacterian și un afrodisiac valoros.
Mod De Ambalare: pachet 30 gr
Suport clienti luni - vineri 09:00 - 20:00, sambata 09:00 - 18:00, duminica inchis
0730279845 comenzi@hrananaturala.roComparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.