Solaris Ierburi de provence 30 gr

5,29 Lei

Detalii produs

Ierburile de Provence conțin busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin. Sunt un mix aromatic specific bucătăriei din sudul Franței. Utilizarea ierburilor de Provence conferă preparatelor savoarea și mireasma bucătăriei provensale. Ingredientele acestui amestec sunt bogate în principii active, antioxidanți și minerale. Susțin digestia, sunt remineralizante, tonice ale sistemului nervos, întăresc sistemul imunitar. Rețetele cu ierburi de Provence sunt delicioase. Amestecul de ierburi poate fi folosit pentru condimentarea sufleurilor din legume, a omletei, pentru pizza și mâncărurile din cereale. Conferă un gust deosebit pastelor și sosurilor. Ideal pentru a aromatiza focaccia și alte produse de panificație.

Beneficii produs
Întăresc sistemul imunitar
Tonic al sistemului nervos
In stoc

Durata de livrare: 1 - 3 zile lucrătoare (de marti pana vineri)

Transport gratuit
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: SO_IP Ai nevoie de ajutor? 0730279845
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Ce compoziție are amestecul de ierburi de Provence

 

Ierburile de Provence sunt un amestec de plante aromatice specifice bucătăriei provensale, care conferă gust, savoare și o mireasmă plăcută preparatelor. Originea acestor ierburi o regăsim în Provence, o regiune din sud-estul Franței în care cresc din abundență plante aromatice și care este renumită pentru cultura sa culinară.

Știai că celebra bucătăreasă și scriitoare americană Julia Child este cea care a popularizat ierburile de Provence? În cartea sa „Mastering the Art of French Cooking”, o carte creată cu scopul de a face cunoscută bucătăria franceză publicului american, Julia Child a prezentat rețeta sa de pui sotat cu ierburi de Provence. În acest mod, a introdus și a popularizat denumirea de „ierburi de Provence” în limbajul bucătarilor din lumea întreagă. Ulterior, odată cu anul 1970, marca franceză Ducros a comercializat pentru prima oară la nivel mondial ierburile de Provence – un amestec de plante aromatice uscate, specifice bucătăriei provensale.

Ca și în cazul altor amestecuri de condimente (de exemplu, pudra de curry), compoziția amestecului de ierburi de Provence nu este una standard, ci variază de la un producător la altul. Selecția de ingrediente, precum și proporția în care acestea sunt combinate, pot fi diferite.

 

Ingredientele din compoziția Ierburilor de Provence Solaris sunt următoarele:

  • busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin.

 

Busuiocul este una dintre plantele aromatice cele mai cunoscute și folosite pentru condimentarea mâncărurilor. Este specific mai ales bucătăriei franceze și celei mediteraneene. Este adăugat mai ales crud, dar și uscat, unor preparate culinare diverse: de la salate, sosuri și dressing-uri, pizza, paste, până la brânzeturi. Este un ingredient cheie pt sosul pesto, bruschetele cu roșii și busuioc, salata Caprese. Este gustos în combinație cu roșii și diverse tipuri de brânză.

Cimbrul are un gust ușor picant și proprietăți digestive, de ameliorare a flatulenței. Aroma frunzelor uscate de cimbru este mai intensă decât cea a frunzelor crude. Este potrivit pentru aromatizarea cărnii și este folosit frecvent la tocănițe și supe, în combinație cu legume (varză, conopidă, ciuperci sau cartofi) și cu leguminoase (fasole, mazăre). Poate fi adăugat în compoziția chiftelelor, burgerilor, cârnaților.

Oregano (cunoscut și sub denumirea de „sovârf”) este o plantă originară din sudul Europei, care este folosită foarte mult în gastronomia mediteraneeană, mai ales în Italia, Grecia și sudul Franței. Poți adăuga oregano în marinadele pentru carne, la rețetele de pește la cuptor, în supe, la paste sau pizza. Este delicios în combinație cu roșii și ardei.

Măghiranul este o plantă tipică pentru climatul mediteranean. Măghiranul este asemănător cu oregano, dar are un gust mai dulce decât acesta. În trecut, măghiranul era apreciat de către romani și greci pentru numeroasele sale proprietăți și beneficii. Aroma măghiranului este foarte potrivită pentru supe, cartofi și diverse feluri de mâncare pe bază de carne (de exemplu, pentru cârnați, carne la cuptor). Poate fi adăugat la salate, legume fierte sau coapte, la pizza.

Rozmarinul este o plantă aromată uzual folosită în bucătărie, atât sub formă crudă, cât și uscată. Este excelent cu cartofi copți în cuptor, în produse de panificație (focaccia și diverse tipuri de pâini, covrigi etc), în combinație cu cremă de brânză sau diferite creme vegetale. Este adăugat la dressing-uri, sosuri, marinade pentru carne, în vinegretă. Se folosește pentru a infuza uleiul de măsline. Este delicios în combinație cu usturoi, cimbru, sare de mare, cartofi, vinete, dovlecei, roșii, măsline.

Plantele din compoziția acestui amestec de ierburi sunt bogate în principii active, vitamine, minerale, compuși polifenolici și alți antioxidanți cu beneficii importante pentru sănătatea ta. Din acest motiv, sunt utilizate frecvent în fitoterapie datorită proprietăților terapeutice. Ierburile de Provence au acțiune digestivă, remineralizantă, sunt adaptogene, tonice ale sistemului nervos, susțin și întăresc sistemul imunitar.  

 

Cum se utilizează ierburile de Provence în bucătărie

 

Conferă un parfum distinctiv și o savoare provensală bucatelor tale prin utilizarea ierburilor de Provence. Dacă te întrebi la ce anume poți folosi acest amestec aromatic, află că acest ingredient este foarte versatil și se potrivește pentru multe combinații culinare inedite. Poți adăuga ierburi de Provence pentru asezonarea următoarelor preparate:

  • paste făinoase, risotto
  • tocănițe, sufleuri din legume (tocănița provensală Ratatouille)
  • sosuri (de exemplu: de roșii), vinegrete pentru salată
  • ulei de măsline infuzat cu ierburi de Provence
  • legume coapte, sotate sau înăbușite (cartofi copți, dovlecei/zucchini sotați)
  • supe și ciorbe
  • pizza și produse de panificație (focacia, diverse tipuri de pâine)
  • salate de couscous, quinoa
  • cremă de brânză proaspătă
  • creme tartinabile vegane
  • omletă sau ouă ochiuri
  • burgeri, chiftele, cârnați (inclusiv vegetarieni)
  • marinade pentru carne, carne pregătită la cuptor sau pe grătar (de pui, miel sau pește)

 

Amestecul de ierburi de Provence surprinde specificul mediteranean și este potrivit în special pentru alimentele ce fac parte din acest tip de dietă. Este excelent în combinație cu cartofi, vinete, roșii, ulei de măsline, usturoi, măsline, cu diverse tipuri de pește și carne, în produse de panificație.

Secretul pentru a da un gust inconfundabil mâncărurilor tale este să adaugi amestecul de mirodenii la începutul sau pe parcursul prelucrării termice, în funcție de preparatele pe care le gătești. Poate fi adăugat în ulei încălzit, pentru ca aromele să se elibereze și să infuzeze uleiul, după care poți adăuga uleiul condimentat în mâncarea pe care o pregătești.

Dacă îți dorești să experimentezi gusturi și arome noi în bucătărie, prețul ierburilor de Provence în magazinul Solaris este unul accesibil.

Mod De Ambalare: pachet 100 gr

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni 09:00 - 18:00, marti - vineri 09:00 - 19:00, sambata 10:00 - 16:00, duminica inchis

0730279845 comenzi@hrananaturala.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!