Pulbere de Turmeric obținută din rizomi măcinați de Curcuma Longa. Turmericul este bogat în curcumină și antioxidanți cu beneficii valoroase pentru sănătatea ta. Este un excelent imunostimulator și profilactic. Întărește sistemul imunitar și încetinește îmbătrânirea celulară. Menține sănătatea și mobilitatea articulațiilor. Reduce nivelul colesterolului. Regenerează creierul, prevenind apariția bolilor degenerative. În amestec cu miere, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se consumă ca atare, dizolvat în apă, sucuri, sub formă de ceai sau Turmeric latte. Praful de turmeric adaugă un plus de culoare și savoare orezului, legumelor, omletelor, sosurilor.
Beneficii produsGramaj: 140 gr,140 g,140 g
Durata de livrare: 1 - 3 zile lucrătoare (de marti pana vineri)
Cunoscut încă din Antichitate și menționat mai ales în străvechile tratate ale medicinii ayurvedice indiene, turmericul este un condiment, un colorant alimentar și textil natural și, totodată, un remediu eficient. Turmericul (Curcuma longa) este o plantă perenă, originară din sudul Asiei, ce aparține aceleiași familii din care face parte și ghimbirul (Zingiberaceae).
Turmericul crește până la o înălțime de aproximativ un metru, are frunze lungi, pețiolate, flori mici galbene-portocalii și rizomi groși, cilindrici, ramificați, cu o culoare maronie deschisă la exterior și galben-portocalie în interior. Acești rizomi sunt colectați, uscați și măcinați, fiind transformați într-o pulbere fină cu un gust aromat, ușor amărui și picant, cu virtuți terapeutice deosebite. acestea se datorează curcuminului, principala substanță activă, cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, prezentă în rizomii de turmeric.
Turmericul mai este denumit și „șofran indian”, fiind un condiment popular, utilizat cu precădere în subcontinentul Indian. India este în prezent cel mai mare producător și exportator de turmeric, cuprinzând până la 70-75% din totalul producției mondiale de turmeric.
Pudra de turmeric este folosită în alimentație, mai ales în tradițiile culinare asiatice, fiind un ingredient de nelipsit al amestecurilor de curry, a mâncărurilor de tip curry și a multor alte preparate. De asemenea, este folosită mai ales în India, pentru a fabrica unele vopsele cu care sunt colorate hainele. În acest mod sunt obținute, în mod tradițional, robele purtate de călugării budiști. În cele din urmă, turmericul este un supliment și remediu unanim recunoscut pentru eficiența sa în profilaxie, cât și în ameliorarea sau tratarea unor simptome caracteristice unor afecțiuni sau boli.
Te invităm să descoperi în continuare beneficiile turmericului, precum și modalități în care poți folosi pulberea de turmeric atât în alimentație, cât și în scopuri terapeutice sau cosmetice.
Apreciat pentru multiplele sale proprietăți terapeutice, atât în medicina indiană, cât și în cea chineză, turmericul este înainte de toate un antioxidant și imunostimulator eficient.
Turmericul este o sursă bogată de micronutrienți, atât vitamine cât și minerale, din care amintim următoarele:
De asemenea, turmericul conține proteine și fibre, într-o proporție considerabilă, precum și compuși polifenolici (curcuminoide), dintre care cel mai important este curcuminul. Regăsim în compoziția sa și unele uleiuri esențiale, precum și monoterpene și alcaloizi.
Atunci când integrezi turmericul în alimentația ta sau îl administrezi ca supliment alimentar, te vei bucura de multiplele beneficii pe care acesta le conferă organismului. Dintre aceste beneficii, enumerăm următoarele:
Pentru a te bucura de spectrul divers de beneficii enumerat mai sus, poți folosi turmeric proaspăt sau pulbere de turmeric măcinat ori anumite suplimente cu turmeric, sub formă de capsule sau tinctură, în scop terapeutic.
De asemenea, poți adăuga pulbere de turmeric la unele mâncăruri, fie ele dulci sau sărate, atât pentru proprietățile sale nutritive, cât și pentru aroma deosebită și culoarea aurie pe care o conferă preparatelor în care este adăugat.
Cel mai adesea, turmericul se combină cu piper negru sau piper lung (Pippali) pentru a putea fi asimilat mult mai bine curcuminul din compoziția turmericului. De asemenea, se dizolvă foarte bine în uleiuri, fie că vorbim de uleiuri vegetale, precum uleiul de cocos sau de grăsimi animale, precum untul clarifiat (ghee). De asemenea, poate fi consumat cu lapte sau sucuri de fructe.
Poți folosi turmericul și extern, în ritualurile cosmetice, fiind un ingredient potrivit pentru măștile faciale care vizează menținerea sănătății și frumuseții pielii. De asemenea, turmericul întreține igiena orală. Există unele reţete ayurvedice de pastă de dinţi, în care turmericul se combină cu ulei de cocos şi alte ingrediente, pentru albirea dinţilor şi tratarea unor afecțiuni gingivale.
Aroma specială a turmericului, dar și culoarea fascinantă, galben-portocalie, pe care o conferă preparatelor, transformă turmericul într-un ingredient ce nu poate lipsi din bucătăria ta.
Turmericul face parte din majoritatea amestecurilor de condimente denumite „curry” (garam masala). Poate fi presărat în mâcărurile de inspirație indiană de tip curry, în sosuri, peste tocănițele de legume sau peste legume coapte la grătar, la mâncărurile din leguminoase (de exemplu, la linte). Este excelent în combinație cu cerealele, în special în preparatele cu orez (în rețetele de pilaf sau risotto), în omlete, chiar și la supe, îndeosebi la supele-creme (cum sunt cele din dovleac sau ciuperci).
Poți adăuga turmeric și în dressing-ul pentru salate, la unele pateuri (în special vegane sau raw-vegane), în marinadele pentru carne, în produsele de patiserie. Poți combina turmericul cu alte condimente, pentru un plus de savoare.
De asemenea, turmericul poate fi adăugat la smoothie-uri sau sucuri din fructe, în special în cele care conțin portocale, mango sau morcov, dar și în shake-uri, în ceaiuri, în limonadă, în lapte sau alte combinații de băuturi. În unele rețete raw-vegane poți întâlni destul de des praful de curcuma (turmeric) în compoziția cremelor pentru prăjituri sau a unor diverse tipuri de bomboane.
Folosit drept colorant alimentar, turmericul este folosit uneori pentru a da culoare lactatelor sau muștarului. Uneori, se folosește și ca un conservant, iar turmericul proaspăt poate fi murat, întocmai precum ghimbirul.
Întrucât aroma sa este intensă, recomandăm folosirea unei cantități mici de praf de turmeric peste preparatele preferate.
Întocmai precum am menționat anterior, turmericul este de mii de ani considerat un remediu important în cadrul medicinii indiene ayurvedice, dar și al medicinii chineze. În zilele noastre, fitoterapia occidentală recunoaște și ea valoarea terapeutică extraordinară a turmericului, recomandîndu-l ca un profilactic eficient sau integrându-l în rețetele unor preparate terapeutice destinate tratării unor diverse afecțiuni sau boli.
În scopuri medicale, turmericul poate fi administrat sublingual sub formă de pulbere uşor umezită, care se va înghiți apoi cu apă. De asemenea, se poate prepara un ceai sau un macerat la rece din turmeric împreună cu alte ingrediente.
Pulberea de turmeric poate fi adăugată la unele combinații lichide ce au rolul de a stimula sistemul imunitar și de a preveni îmbolnăvirile prin efectul profilactic puternic al curcuminului. Două exemple în acest sens sunt reprezentate de „Laptele auriu indian” și shot-urile pentru imunitate ce conțin o combinație de turmeric și ghimbir.
Laptele auriu (Golden milk/Turmeric latte) este o băutură caldă și condimentată, tradițională din India, un elixir pentru imunitate, dar și pentru o digestie excelentă. Pentru a pregăti acest lapte ai nevoie de:
Combină toate ingredientele într-o oală mică, amestecă-le și lasă băutura rezultată la încălzit, la foc mic spre mediu, până când condimentele s-au dizolvat și laptele este cald. Toarnă laptele auriu într-o cană și servește!
Shot-urile cu turmeric și ghimbir, picante și revigorante, sunt și ele un remediu excelent pentru stimularea sistemului imunitar. Pentru a pregăti un astfel de shot ai nevoie de:
Curăță ghimbirul și pisează-l sau mărunțește-l în blender, până când obții o pastă subțire. Adaugă celelalte ingrediente și mixează încă o dată. Dacă shot-ul este prea gros, se mai poate adăuga zeamă de lămâie sau se poate dilua cu puțină apă. Se bea pe stomacul gol.
Turmericul amestecat cu miere are, suplimentar, și unele efecte de eliminare a toxinelor din corp și de a diminua retenția de apă din organism.
Dacă îți dorești o variantă mai simplă, cu același scop de întărire a sistemului imunitar, pulberea de turmeric se poate combina cu aproximativ o jumătate de cană de apă fierbinte, 2 picături de tinctură de propolis, o linguriță de polen crud, zeamă de lămâie şi miere după gust. Bea acest elixir dimineața și te vei bucura de energie și prospețime întreaga zi.
Consumul de turmeric are efecte benefice multiple asupra organismului, întocmai precum am arătat mai sus, în secțiunea dedicată beneficiilor pentru sănătate. Turmericul posedă o mulțime de proprietăți nutritive și terapeutice, putând fi considerat un veritabil remediu-minune la o mulțime dintre afecțiunile specifice zilelor noastre.
Turmericul este o plantă la care putem apela ori de câte ori avem nevoie de stimularea sistemului imunitar, de detoxifierea organismului sau de un remediu antiinflamator.
Ofertele de preț în cazul magazinelor online, fie că vorbim despre turmeric bio/ecologic sau nu, sunt mai mult decât accesibile, dat fiind faptul că o cantitate mică de turmeric este asociată cu efecte intense, de menținere sau susținere a recuperării sănătății diverselor organe sau a sănătății generale a organismului.
Medicina ayurvedică consideră că efectele turmericului merg chiar mai departe decât atât, acesta fiind apreciat ca un remediu regenerator, reîntineritor, un tonic general al organismului, o promisiune pentru un corp nu doar sănătos, ci și rezistent și longeviv.
Mod De Ambalare: pachet 140 gr
Suport clienti luni 09:00 - 18:00, marti - vineri 09:00 - 19:00, sambata 10:00 - 16:00, duminica inchis
0730279845 comenzi@hrananaturala.roComparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.