Caltaboşul oltenesc se prepară din ficat, plămân cu şlung, guşă cu şorici de porc, se fierb timp de 2-3 ore, după care urmează a fi tocate. Tocarea manuală asigură consistenţa produsului, păstrarea structurii compoziţiei. Specificitatea produsului derivă din utilizarea ca şi ingredient a cepei tăiate rondele şi prăjită în untură la foc mic. Amestecul cepei semicălite cu compoziţia de carne fiartă în prealabil şi condimentele aferente generează un gust special, dulce condimentat, cu o aromă tipică produselor olteneşti. Dacă în alte părţi nu se adaugă nimic alături de organele de porc (sau se adaugă orez în fiertură), ceapa călită este un ingredient tipic zonei noastre. Alte ingrediente folosite sunt: sarea, cimbrul, usturoiul si piperul.
Condimentele sunt naturale, achiziţionate de pe piaţa internă şi in conformitate cu normele specifice in vigoare; sunt păstrate în spaţii curate şi bine aerisite.
Membranele folosite la diferitele produse din gama sunt naturale.
Produs fiert, in membrana naturala de porc.
Recomandat tuturor categoriilor de varsta, mai putin copiilor sub 1 an.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.