Valori nutriționale medii:
Valoare energetică 116 kcal/485 kg
Grăsimi 4,36g
Fibre 0,0g
Proteine 18,28g
Sare 2,36g
Descriere:
Este fabricat din cotletul de porc degresat şi fără cureluşă, rezultat din tranşare, păstrat la sare şi afumat natural cu fum de rumeguş şi lemn de esenţă tare. Este recomandat tuturor categoriilor de vârstă şi poate fi consumat după plăcere, crud-uscat, ca aperitiv, cu diferite legume şi sosuri. Se foloseşte şi la garniţă, în sensul prăjirii acestuia şi păstrării sale în untură. Reprezenta „delicatesa” garniţei, iar adulţii doar îl gustau şi apoi îl încredinţau spre consum copiilor, celor mici, un gest de generozitate şi protecţie. În tradiţia locului, muşchiul perpelit sau cotletul afumat se mai numea muşchetele porcului, muşchete la garniţă sau muşchetele pentru copii.
Formă şi dimensiuni: bucăţi cu forma specifică porţiunii anatomice, cu lungimea de max. 50 cm. şi grosimea de 5-10 cm; produs finit fără os, de greutate variabilă 1-3 kg.
Aspect exterior: suprafaţă nelipicioasă, fără urme de grăsime topită, cu un luciu specific produselor masate şi afumate.
Aspect pe secţiune: un strat de carne de culoare caramizie cu straturi fine de grăsime.
Gust şi miros: plăcut, specific produselor afumate.
Consistenţă: fragedă.
Contine: cotlet de porc, sare.
Produs afumat.
Recomandat tuturor categoriilor de varsta, mai putin copiilor sub 1 an.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.