Ulei volatil carvon, minerale: calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier; vitamine: A, B, C; fitoestrogeni.
Detalii produs
Chimenul întărește imunitatea și combate răceală, are efecte benefice în bolile de inima, fluidifică secrețiile bronșice. Se folosește la condimentarea și aromatizarea diferitelor preparate: supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri, brânzeturi, produse de panificație și patiserie.
Beneficii produs
Întărește imunitatea
Are efecte tonice cerebrale
Ce conține
- Ulei volatil carvon, minerale: calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier; vitamine: A, B, C; fitoestrogeni.
Cum se consumă
- Se folosește la condimentarea și aromatizarea diferitelor preparate: supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri, brânzeturi, produse de panificație și patiserie. Se poate consuma și sub formă de pulbere, macerat la rece sau ceai (infuzie: 1/2 linguriță de semințe la 200ml apă fierbinte, 2-3 căni/zi). Pentru un plus de savoare în viața culinară, încercați să folosiți și chimen în marinatele pe bază de lămâie pentru pui, curcan, porc și miel. La fel puteți adăuga chimen la chili, fripturi condimentate, marinate pentru grătar și diverse sosuri. Încingeți chimenul cu usturoi în ulei de măsline, turnați-l peste legume sau cartofi copți.
Cum acționează
- Are efecte antiinflamatoare, are proprietăți carminative, are efecte tonice cerebrale.
Pentru ce recomandăm
- Întărește imunitatea și combate răceală, are efecte benefice în bolile de inima, fluidifică secrețiile bronșice.
Istoric
- În Germania, unde chimenul este un condiment foarte popular, există obiceiul ca mirii, la nuntă, să poarte la ei semințe de chimen, pentru a-și arată fidelitatea unul față de celălalt.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.