TOBĂ ŢĂRĂNEASCĂ „Ca altădată”,
produs atestat tradiţional nr. 147-01.10.2014
Tobă ţărănească „Ca altădată”.
Toate operaţiunile necesare fabricării acestui produs şi anume tranşarea, curăţarea pieselor, despicarea căpăţânii de porc şi separarea creierului, fierberea şi separarea cărnii de părţile osoase, tocarea în bucăţele mărunte, sărarea şi condimentarea se fac manual. Totodată în intestinele groase de vită, cu grijă şi mare atenţie spălate înainte, lăsate mai mult de 24 ore în amestec de oţet şi ceapă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, se umplu în aceeaşi manieră manual. După umplere burţile se presează la rece pentru eliminarea surplusului de lichid, după care se mai fierb timp de 30 minute pentru asigurarea omogenităţii compoziţiei. Specificitatea produsului derivă nu numai din reţetă şi ingrediente, cât şi din folosirea gelatinei naturale extrase prin fierberea pieselor cu şorici.
Aspect exterior: bloc compact.
Aspect pe secţiune: se disting bucaţi de carne de porc cu slanină şi şoriciul aferent; cu aspect mozaicat (asa cum rezultă din dozare).
Gust şi miros: plăcut condiment natural, usturoi.
Consistenţă: semitare.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.